REALRIDER

Over ons

Met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van veiligheidsinitiatieven voor motorfietsen, is het team achter REALRIDER® net zo gepassioneerd over het creëren van technologie voor het goede doel, als over het rijden op hun motorfietsen.

ONZE MISSIE

Motorrijders beschermen door levensreddende smartphonetechnologie te ontwikkelen die in verbinding staat met de hulpdiensten wereldwijd.

Terwijl REALRIDER® het hele jaar door diegenen blijft beschermen die erop vertrouwen, zijn we verheugd om een nieuwe versie van de technologie tot leven te brengen. Met behulp van de nieuwste cloudtechnologie, iOS- en Android-software hebben we een aantal spannende nieuwe diensten ontwikkeld die oplossingen bieden voor ons als motorrijders, en die de veiligheidsfunctie versterken die REALRIDER® heeft gemaakt tot wat het vandaag is.

Als u een vraag hebt of hulp nodig hebt bij het gebruik van een aspect van REALRIDER®, kunt u op een aantal manieren ondersteuning krijgen. De FAQs pagina is altijd een goede plaats om te beginnen en bevat antwoorden op de meest voorkomende vragen voor dit soort diensten. U kunt ons een bericht sturen via onze social media pagina's, of u kunt rechtstreeks contact met ons opnemen via e-mail op [email protected]

FAQs

Als u het antwoord op uw vraag hieronder niet vindt, neem dan contact op met het team via e-mail op [email protected]

Aan de slag

Het App Certification Scheme is geïntroduceerd door de Britse APCO, namens de 999 Liaison Committee (onderdeel van het Government’s Department for Digital, Culture, Media & Sport) om een standaard te bieden waaraan elke App die is ontwikkeld voor directe koppeling met de 999 meldkamers van de hulpdiensten via BT Public Safety Answering Points (PSAP), moet voldoen. 

Het App Certification Scheme wordt internationaal erkend als een officiële norm voor apps die een rechtstreekse verbinding met de nooddiensten mogen maken.

REALRIDER® was de eerste motorfiets-app die deze certificering in 2016 behaalde nadat het de vereiste integratie-, test- en nalevingsvereisten had doorstaan om automatisch SOS-gegevens voor noodgevallen rechtstreeks naar de Britse Emergency 999 Service te sturen. Elk jaar moet REALRIDER® opnieuw gecertificeerd worden om SOS-gegevens voor noodgevallen naar de hulpdiensten te kunnen blijven sturen. 

De REALRIDER-noodoproepdienst, die al jaren een hoog prestatieniveau en een minimale foutieve activering laat zien, is uitgebreid om in heel Europa, ROI, Australië en Nieuw-Zeeland SOS-noodoproepgegevens door te geven via Bosch Automotive Solutions, en in Noord-Amerika (VS/Canada) via Northern 911.

Nee. REALRIDER® is geen prestatiegerichte app. De app gebruikt GPS om uw routes te volgen, bedient het autopauzesysteem en geeft uw exacte locatie na een aanrijding. Het crashdetectiesysteem wordt geactiveerd wanneer sensoren een botsing detecteren. Niets van deze informatie wordt geregistreerd. Er is ook geen registratie van uw snelheid of andere telemetriegegevens.

Wanneer u de REALRIDER®-app downloadt, wordt u uitgenodigd om u te abonneren op de dienst voor ongevalsdetectie. Als u zich abonneert, wordt u gevraagd om uw fiets- en medische gegevens toe te voegen om de dienst te activeren.

REALRIDER® houdt de belangrijkste sensoren in uw smartphone in de gaten en zoekt naar veranderingen die tijdens een ongeval optreden, zoals een plotselinge botsing, een snelle vertraging en/of een tuimelende beweging gevolgd door een periode van stilstand. Als een aanrijding wordt gedetecteerd, wordt een waarschuwing geactiveerd en naar de hulpdiensten gestuurd op basis van uw GPS-locatie.

Mocht u betrokken raken bij een ongeval, dan zal REALRIDER® een alarm ‘ongeval gedetecteerd’ op uw telefoon activeren en genereren. Het controleert automatisch de belangrijkste sensoren in uw smartphone om te bevestigen dat een ongeval heeft plaatsgevonden, om beweging te detecteren en om te bevestigen of het systeem moet worden uitgeschakeld of om uw SOS-gegevens naar de hulpdiensten te sturen. Als u in orde bent, kunt u de waarschuwing ‘crash gedetecteerd’ handmatig deactiveren door op de knop ‘Ik ben in orde’ op het scherm te drukken.

Als het alarm onaangeroerd blijft en u blijft stilstaan, stuurt de telefoon automatisch uw exacte GPS-locatie, tijdstip van de crash, rijrichting, fiets, contact- en medische gegevens naar de hulpdiensten. Je wordt dan gebeld om te horen of je in orde bent.

Nee. REALRIDER® is gemachtigd om automatisch uw locatie, rijrichting, fiets, medische en contactgegevens rechtstreeks naar de dichtstbijzijnde ambulancedienst of noodhulpverlener te sturen.

Nee. Dit is om te voorkomen dat geliefden die niet ter plaatse zijn en daarom niet zeker van de situatie kunnen zijn, onnodig ongerust worden gemaakt. Het voorkomt ook meervoudige, en soms tegenstrijdige telefoontjes naar de hulpdiensten van bezorgde familieleden, waardoor de hulpdiensten onder druk komen te staan door het verwerken van meerdere bronnen met beperkte informatie. 

De crashdetectiesoftware van REALRIDER® is ontwikkeld in samenwerking met specialisten van de hulpdiensten en meldkamers van de NHS – hierdoor kunnen getrainde professionals de alarmering en het welzijn van de motorrijder direct beheren.

Als u uw telefoon laat vallen, wordt er geen crashdetectie geactiveerd wanneer u stilstaat. Nadat u een van de crashdetectieopties op het scherm ‘Rijden’ hebt geactiveerd, begint REALRIDER® de sensoren van uw telefoon te monitoren wanneer u aan het rijden bent.

De ‘Auto Pause’-technologie maakt gebruik van satellietgegevens om ervoor te zorgen dat de dienst voor botsingsdetectie alleen actief is wanneer u boven een bepaalde snelheid rijdt. Auto Pause pauzeert de crashdetectieservice automatisch tijdens koffie- of benzinestops en wordt automatisch hervat wanneer u weer begint te rijden.

Het crashdetectiesysteem gebruikt een combinatie van bewegingssensoren en GPS om een crash te valideren. Daarna geeft een aftellende waarschuwing de berijder 120 seconden om het systeem uit te schakelen. Als je het niet deactiveert, worden de hulpdiensten gebeld.

Als je in orde bent, kun je gewoon binnen 120 seconden de waarschuwing op het scherm deactiveren of de oproep beantwoorden. Als u geen van beide kunt doen, belt u gewoon de hulpdiensten en vertelt u de operator dat uw SOS-noodgegevens werden verzonden en dat u hun oproep hebt gemist.

Er is geen comeback, geen vingerwijzing, geen bijbehorende kosten en geen follow-up van ongewenste of onverwachte derden.

REALRIDER® volgt een beproefd en getest proces om te bepalen of een motorrijder na een ongeval hulp nodig heeft. De app is ontworpen om de locatie, contactinformatie, fietsgegevens en medische gegevens van een motorrijder alleen door te sturen als er GEEN beweging wordt gedetecteerd tijdens het monitoren van de telefoon en het aftellen.

In gevallen waarin een berijder bij een ongeval opstaat, rondloopt of doorrijdt, zal REALRIDER® de berijder melden dat er beweging werd gedetecteerd.

Het is mogelijk dat de REALRIDER® niet in werking treedt bij kleine ongevallen waarbij het impactniveau niet hoog genoeg was om het systeem in werking te stellen. Dit is bedoeld om valse activeringen als gevolg van kuilen of ruwe oppervlakken tot een minimum te beperken.

REALRIDER® kan overal ter wereld gebruikt worden om routes te registreren, groepsritten mogelijk te maken, foto’s en commentaar toe te voegen, contact te leggen met vrienden en fietsinformatie toe te voegen.

De dienst voor crashdetectie en noodwaarschuwing is momenteel beschikbaar in het VK, Europa (EU29-landen), ROI, Australië, Nieuw-Zeeland en Noord-Amerika (VS en Canada). Voor het VK gaat het om Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Het is niet beschikbaar op de Kanaaleilanden of het eiland Man.

Als je buiten een gebied of land reist waar de crashdetectieservice niet wordt ondersteund, zal de app je hiervan op de hoogte stellen (afhankelijk van de netwerkconnectiviteit). Als u van het Verenigd Koninkrijk naar Europa reist of vice versa, is er geen onderbreking van de service.

In geval van een crash heeft REALRIDER® een netwerkverbinding en een mobiel signaal nodig. De netwerkverbinding wordt gebruikt om een zeer klein gegevenspakket (ongeveer 1,5kb) naar de hulpdiensten te sturen, en het mobiele signaal is nodig om de hulpdiensten uw telefoon te laten bellen. Als er helemaal geen dataverbinding is, kan de REALRIDER® de SOS-noodgegevens niet verzenden.

REALRIDER® is speciaal ontworpen om door de fietser te worden gedragen. De reden hiervoor is dat bij een ongeval (ongeveer 90% van de rijders) de telefoon van de fietser gescheiden kan worden. Als u de telefoon bij u houdt, helpt dit de hulpdiensten om u snel en efficiënt te lokaliseren.

De dienst voor crashdetectie en noodwaarschuwing is speciaal ontworpen voor gebruik met motorfietsen en we raden u NIET aan deze dienst te gebruiken om u met andere vervoermiddelen te beschermen. Er zijn geen beperkingen voor het gebruik van andere functies zoals Route Opname en Groepsritten.

Als de batterij van uw telefoon leeg raakt terwijl u REALRIDER® gebruikt, zal de app niet meer werken en wordt u niet meer beschermd door de crashdetectiedienst.

Dankzij de aanzienlijke verbeteringen die de batterij de laatste jaren heeft ondergaan, kunnen de meeste moderne smartphones diensten zoals GPS gedurende meerdere uren of meer gebruiken. Dit is echter nog steeds afhankelijk van een lange lijst van factoren, waaronder het type telefoon, de grootte van de batterij, hardware, software en andere variabelen – veel te lang om op te noemen. De batterijduur kan ook worden beïnvloed door apps die op de achtergrond worden uitgevoerd of waarvoor enorme hoeveelheden gegevensoverdracht nodig zijn.

Neem in geval van twijfel een batterij mee die uw telefoon opgeladen houdt terwijl u rijdt. Zoek er een met een AMH van 10.000 of meer. Dit is de lading die het pack vasthoudt, en die over het algemeen telefoons meerdere keren van een lege batterij voorziet. Hoe hoger de AMH, hoe meer lading hij kan vasthouden. Batterijpakken zijn niet duur en gemakkelijk online verkrijgbaar.

Om de levensduur van de batterij te verbeteren terwijl u REALRIDER® gebruikt, moet u het scherm vergrendelen voordat u vertrekt. Probeer niet-essentiële apps of apps die op de achtergrond draaien af te sluiten. Beperk het vermogen dat REALRIDER® nodig heeft om te werken NIET, vooral niet als u uw telefoon vergrendelt. Sommige Android handsets zullen het gebruik van GPS beperken om energie te besparen nadat u uw telefoon hebt vergrendeld. Dit betekent dat de app naar de achtergrond wordt verplaatst en dat de stroom of de diensten voor de app beperkt kunnen zijn.

In het geval van een ongeval worden SOS-noodgegevens ALLEEN veilig naar de hulpdiensten gestuurd en NIET doorgegeven aan derden.

Om een groep te maken, opent u de pagina Veiligheid en klikt u op Beheren onder het tabblad Rijden met groepen. Gebruik het pictogram Ruiters toevoegen (rechtsboven) om een groep te maken met vrienden waarmee u al verbonden bent, of om vrienden uit andere plaatsen uit te nodigen, zoals contacten en Facebook. U kunt een groepsrit activeren of deactiveren vanaf deze pagina of vanaf een van de Record Route pagina’s zodra deze is aangemaakt.

Aangezien REALRIDER® gebruik maakt van Google Cloud diensten om de functie Groepsritten aan te drijven, is er momenteel een limiet van 12 rijders die aan een groepsrit kunnen worden toegevoegd.

Android Problemen Oplossen

Het niet opnemen van routes wordt meestal veroorzaakt door het verlies van GPS (bv. rijden door een tunnel), waardoor de REALRIDER®-app minder stroom krijgt, REALRIDER® niet ‘op de achtergrond’ kan draaien of REALRIDER® niet als een beschermde app wordt vermeld. 

Als u een van de bovenstaande opties selecteert, ziet u normaal uw locatie op de kaart voordat u uw telefoon vergrendelt of na een rit wanneer u hem opnieuw opent. Dit komt omdat de telefoon de stroom of de toegang tot GPS door REALRIDER® zal beperken wanneer de telefoon vergrendeld is.

De software voor de meeste Android-telefoons is nu ontworpen om het stroomverbruik van apps en andere diensten te beperken. Dit kan ook inhouden dat apps niet kunnen blijven werken wanneer u uw telefoon vergrendelt of wanneer apps ‘op de achtergrond draaien’.

Als u deze beperkingen niet voorkomt of ervoor zorgt dat REALRIDER® een beschermde app is, kan dit invloed hebben op hoe de app functioneert en wordt u mogelijk niet beschermd door crashdetectie, of wordt uw route mogelijk niet geregistreerd.

Zorg ervoor dat de functie Adaptieve batterij niet verhindert dat REALRIDER® op de achtergrond draait:

Tik vanuit de app-lade op Instellingen.
Selecteer Batterij.
Kies Adaptieve batterij.
Tik op Beperkte apps en controleer of REALRIDER® niet in de lijst staat.
Batterij-optimalisatie
Zorg ervoor dat u batterijoptimalisatie voor de REALRIDER®-app negeert

Tik in de app-lade op Instellingen.
Tik op Apps.
Tik op Geavanceerd.
Selecteer Negeer batterijoptimalisaties.
Kies REALRIDER® en negeer de app.
Achtergrondactiviteit toestaan
Zorg ervoor dat u achtergrondactiviteit voor REALRIDER® toestaat

Tik in de app-lade op Instellingen.
Tik op Apps.
Open REALRIDER®.
Selecteer Batterijgebruik beheren
Schakel Achtergrondactiviteit toestaan in
Toestemming voor automatisch opstarten
Zorg ervoor dat u REALRIDER® toestaat om automatisch op te starten

Tik in de app-lade op Beveiliging.
Tik op Machtigingen.
Tik op Autostart.
Zet REALRIDER® op inschakelen.

Problemen met iPhone oplossen

Om het crashdetectiesysteem correct te laten functioneren, moet u smartphone-toestemmingen zoals Locatie, Beweging & Conditie en Meldingen inschakelen. Dit zijn cruciale smartphonediensten die u op de hoogte stellen dat het systeem een crash heeft gedetecteerd, om crashes te valideren en valse activeringen tot een minimum te helpen beperken.

Als de crashdetectie-opties op de ritpagina niet worden ingeschakeld, maar u wel een actief abonnement hebt en u het proces voor het instellen van crashdetectie hebt voltooid, betekent dit dat een of meer van de telefoontoestemmingen niet zijn toegekend.

Tik op de instellingenpagina van de iPhone op REALRIDER® en er zou toegang moeten worden verleend tot

Locatie – tijdens het gebruik van de app.
Beweging en fitness – ingeschakeld
Siri & Zoeken (indien u Siri & Snelkoppelingen gebruikt om crashdetectie aan/uit te zetten) 
Meldingen – Banners, geluiden, badges
App verversen op achtergrond – ingeschakeld
Mobiele gegevens – ingeschakeld

Premium & Abonnementen

REALRIDER® omvat een reeks functies voor de bestuurder die gratis te gebruiken zijn en waarvoor geen abonnement nodig is. De crashdetectie en waarschuwingsdienst voor noodgevallen is een premiumfunctie waarvoor een maandelijks of jaarlijks abonnement moet worden afgesloten. 

Voor nieuwe klanten die in-app betalen via Apple of Google Play is er een gratis proefversie van een maand beschikbaar. Je kunt 25% besparen als je via de REALRIDER-website betaalt voor een jaarabonnement. Beide abonnementsvormen beschermen motorrijders die reizen binnen de gebieden die door de dienst worden gedekt.

Als u een bestaande abonnementscode voor 12 maanden hebt, neem dan contact op met een lid van het team via [email protected] voor hulp.

Indien u uw maandelijkse REALRIDER® abonnement wenst op te zeggen, dient u dit te doen via Apple of Google – normaal gezien via uw abonnementsinstellingen. Om een jaarabonnement op te zeggen, moet u dit doen via Stripe. Raadpleeg uw REALRIDER® abonnementsbewijs voor details.

Als u uw abonnement opzegt, zal de dienst voor crashdetectie en noodwaarschuwing aan het einde van uw factureringsperiode worden gedeactiveerd. Er worden geen terugbetalingen gedaan voor reeds betaalde abonnementen.

Veel van onze klanten gebruiken hun fiets tijdens het traditionele ‘fietsseizoen’ en hebben daarom niet het hele jaar door bescherming nodig. U kunt uw REALRIDER® abonnement opnieuw opstarten via de Apple Store of de abonnementspagina’s van Google Play op uw telefoon.

RR-Gradient-Logo

De app in je zak, die je veilig en verbonden houdt.

Download vandaag nog en laat u beschermen met een GRATIS 30-dagen proefversie.

Bescherm uw rij-avonturen.

Bespaar 25% wanneer u €42/jaar online betaalt. Op elk moment opzeggen.
Of abonneer u via de app en geniet van een gratis proefperiode van 30 dagen*, gevolgd door €4,99/maand.

*Gratis trial alleen beschikbaar via een in-app abonnement en voor nieuwe abonnees. Beide opties zijn terugkerende abonnementen. Opzeggen kan op elk moment. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van uw land.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.